Onze visie

Educatie is voor ons een bron van inspiratie. Vaak starten we al met educatie activiteiten voordat de voorstelling speelt. Dan nodigen we scholen of klassen uit om mee te doen aan ons onderzoek. De kinderen kunnen daardoor zien hoe een maakproces gaat. Op de pagina Meedoen voor kinderen is het meest recente onderzoek met kinderen te vinden. In de klas wordt dit uitgebreid met aanbod dat aansluit bij de kerndoelen kunstzinnige oriëntatie, oriëntatie op jezelf en de wereld en kerndoelen Nederlands. De lessen worden gegeven door één van de makers, een educatiemedewerker of door middel van een lesbrief voor de leraar. Wil je met je klas of school meedoen aan één van onze onderzoeken? Mail ons!

Huidig aanbod

Zomer 2021 gaat De Minotaurus, een Monsterlijk labyrint (6+) in premiere. Voor dit project werkten we vanuit een mythe over een monster uit het tijdvak van de Grieken en Romeinen. Dit ontdekken de kinderen door zelf op onderzoek te gaan in een monster laboratorium.

Voor de groepen 3-4, 5-6 en 7-8 zijn lessen ontwikkeld die aansluiten bij het laboratorium. Ze zijn gecentreerd rond de kerndoelen kunstzinnige oriëntatie, oriëntatie op jezelf en de wereld en stellen. We werken met elementen van onderzoekend en ontwerpend leren, bewegend leren, stel onderwijs, drama en beeldende vorming. Ook is er speciale online pagina die via het digibord als ondersteuning dient.