Superoma

2017

Mijn oma is een megaheldige Superoma. Bomvol superknalkrachten. Ze heeft antwoorden op álle vragen. Ze maakt de gaten in je broek nog voordat ze erin zitten. Ze kan vliegen! In de toekomst kijken en weet alles uit het verleden. Maar echt álles! Ergens boven in oma’s huis is een kamer met een groot slot erop. Ze zegt dat ik daar niet mag komen. Volgens mij verstopt ze er iets van vroeger. Maar oma is de laatste tijd zo saai! Ze doet niks heldigs meer. Ik heb een plan bedacht om dat aan te pakken. Dat vandaag in werking gaat. Ik zorg ervoor dat mijn oma weer boem-pats-mega-vet! Yes-daar-gaat-ze-weer-uber-uper-duper-super wordt. Tadaa! Het is Superoma!

Sinds de oprichting werkt Studio Brei samen met een groep breiende vrouwen in Amsterdam. Superoma wordt gespeeld in een volledig met de hand gebreid decor.

Superoma (5+) is een Stip Productie. Meer informatie over verkoop en boekingen via babette<a>stipproducties.nl, of via Stip Theaterproducties: 020- 6230623.

Credits

Idee en concept: Studio Brei
Tekst: Malou de Roy van Zuydewijn
Regie: Anne Maike Mertens
Vormgeving: Bibi Trompetter
Spel: Tine Cartuyvels/Judith van den Berg en Lottie de Bruijn
Compositie: Rik Elstgeest
Advies: Job Raaijmakers
Productie: Stip Producties
Breiers: Aartje van Niersen, Annie van Riel, Andrea Marcellis, Bernadette van der Steen, Dieneke Hol, Geeske Schubert, Hilly Soe-Agnie, Joke Radius, Jolanda van der Veen, Lies Stokvis, Madou de Vries, Marianne Ter Schegget, Marja van der Ham, Mieke Dietvorst, Nicolle Vilain, Ria Krummfuss, Willemijn Schep

Het schrijf- en maakproces

Beelden uit de voorstelling

Foto’s

Dit zeggen publiek en pers

Kidseropuit
“De voorstelling is afwisselend en zorgt bijna continu voor een lach op je gezicht.”

Ilovetheater
★★★★ “Studio Brei bewijst met deze voorstelling dat ze duidelijk weten wat kinderen willen.”

Kidsreporters Meervaart
★★★★★ “Ze hadden ook een hele leuke rap met zijn 2en en die was supergrappig. De hele voorstelling was heel grappig en het was geen moment saai.”

Theaterkrant
“Er is een opzwepende rap-act, die iedereen (3-100 jaar) moeiteloos mee kan zingen.”